2016/01/26

ALLES OVER DE RG65ZOMERREGATTA RG65 EERSTE WEDSTRIJD 22 MEI IN ALMERE

GEEF JE OP OENEROZENDAL1@GMAIL.COM


De Friesland bokaal zal gezeild worden in Leeuwarden
Tijdens deze wedstrijd zal er niet alleen om de Friesland bokaal gezeild worden, maar ook zal de wintercup overall winnaar bekend worden, deze zal een trofee ontvangen vernoemd naar een peetvader van de RG65 Wim Stegeman, die nog steeds actief meedenkt over de wedstrijden, de boten en vooral de  techniek, en nog steeds met veel goede ideeën mensen ter zijde staat die actief zijn in de RG65
Deze wissel-trofee zal elk jaar uitgereikt worden aan de winnaar van de wintercup
Teade de Jong heeft een aantal prachtige trofees gemaakt voor de RG65 en de Dragon Force.

Schrijf je in voor deze fantastische wedstrijd in Leeuwarden oenerozendal1@gmail.com

Verdere wedstrijd informatie volgt.

Wintercup wedstrijd 20 maart venter

NADAT EIND FEBRUARI HET WATER IN DE IJSSEL TE HOOG STOND OM OP DE STEIGERS TE KOMEN HEBBEN WE AFGELOPEN WEEKEND KUNNEN ZEILEN IN DEVENTER; DE WATERSTAND WAS NORMAAL EN DAARDOOR ALLES PERFECT TE BEREIKEN.
DE LOKATIE ; DE DEVENTER ZEIL-EN MOTORBOOTVERENIGING.
TOTAAL 17 ZEILERS HADDEN ZICH OPGEGEVEN ; 3 DAARVAN BLEKEN UITEINDELIJK VERHINDERD TE ZIJN MAAR MET EEN MOOI AANTAL VAN 14 STARTENDE BOTEN WAS ER EEN PRIMA DEELNEMERSVELD.
MOOI IS DAT DE DEELNEMERS SOMS EEN FIKSE REISTIJD ER VOOR OVER HEBBEN OM OP HET WATER DE SPORTIVE CONFRONTATIE AAN TE GAAN ; DE RG65 WINTERCUPWEDSTRIJDEN KRIJGEN DAARDOOR STEEDS MEER EEN NATIONAAL KARAKTER WAT ERG POSITIEF IS VOOR DIT  FANTASTISCHE TYPE RC ZEILBOOT.
DE WEERSVERWACHTING WAS GUNSTIG ; WINDKRACHT 2-3 EN EEN KLEINE KANS OP NEERSLAG.
DE WINDVERWACHTING KLOPTE AARDIG , WAS SOMS IN DE VLAGEN NOG WEL IETS MEER MAAR  DE NEERSLAGKANS WAS TOCH WEL IETS ANDERS ALS VERWACHT, WAS ZO NU EN DAN WAT NEERSLAG (MOTREGEN EN EEN “ECHTE BUI”) WAT SAMEN MET DE TEMPERATUUR VAN CA 6 GR. VAAK HET IDEE GAF VAN EEN FIKS LAGERE TEMPERATUUR.
DE TE VAREN WEDSTRIJDBAAN (OLYMPISCHE DRIEHOEKSBAAN) LAG GUNSTIG TOV DE STEIGER WAAROP DE DEELNEMERS STONDEN ; DAARDOOR WAS ER GOED ZICHT OP DE STARTLIJN EN WERD ER OPVALLEND GOED EN SPORTIEF GESTART (HEEL WEINIG VALSE STARTS).
OM 10.30 WAS DE EERSTE START VOOR DE 14 DEELNEMERS (TOTAAL 9! TYPE’S BOTEN); IEDEREEN HAD GEKOZEN OM MET VOL TUIG TE VAREN.
NA PAAR MANCHES BLEEK DAT DE WIND WAT  VLAGERIGER WERD EN SAMEN MET DE DUIDELIJK  TE MERKEN WINDSCHIFTINGEN MAAKTE HET KEER OP KEER EEN SPANNENDE STRIJD WAS.
NA 7 MANCHES WAS HET TIJD VOOR DE PAUZE ; DE MEESTE DEELNEMERS WAREN DAAR GEZIEN DE NEERSLAG EN TOENEMENDE WIND OOK WEL AAN TOE……
IN DE PAUZE WAS ER TIJD VOOR OPWARMEN-WARME DRANK-EEN LEKKERE HAP-ACCU OMWISSELEN-BOOT TRIMMEN – ERVARINGEN UITWISSELEN ENZ ; HET CLUBGEBOUW BLEEK HIERVOOR EEN PERFECTE STEK TE ZIJN!
NA DE PAUZE ZIJN ER 9 MANCHES GEZEILD ; ENKELE DEELNEMERS HADDEN GEKOZEN VOOR EEN B TUIG MAAR DAT WAS NIET ECHT EEN VOORDEEL OF EEN NADEEL ; DE WINDSTERKTE WAS “OP HET RANDJE” VAN A EN B TUIG.
MET DE 9 MANCHES KWAM HET TOTAAL OP 16 MANCHES ; NA AFTREK VAN DE 4 SLECHTSTE MANCHES DUS 12 MANCHES DIE MEETELDEN VOOR DE EINDUITSLAG.
AL MET AL EEN PERFECTE RG65 ZEILDAG OP EEN PERFECTE LOKATIE ! ; DE UITBATER VAN HET CLUBGEBOUW (IS OOK DE HAVENMEESTER) WAS ENTHOUSIAST OVER HET HELE GEBEUREN EN ZIET DE RG 65 ZEILERS GRAAG TERUG VOOR WEER EEN WINTERCOMPETITIEWEDSTRIJD. 
28 FEBRUARI 2016 WINTERCUP ALMERE

Deze keer is de wintercup gehouden op een nieuwe locatie in Almere.

Oorspronkelijk zou de wedstrijd gehouden worden in Deventer waar echter het water nog te hoog stond om droog op de steigers te komen.

Er was een uitstekende opkomst ondanks de wintersport vakanties met 17 inschrijvingen en twee gast zeilers uit Almere en Amsterdam.

De nieuwe locatie bleek een ideale plek te zijn voor ons, een lange steiger waarlangs de baan werd uitgelegd en waar de wind vrij spel heeft.

Vele waren al vroeg aanwezig om de nieuwe plek te verkennen en het restaurant/clubhuis was ook vroeg open voor de koffie en het palaver.

Hierna was het tijd om de boten aan de elementen over te laten. De wind waaide met een stevige 4bft uit het noord-oosten en er was wat lichte golfslag op de baan. Perfecte zeilomstandigheden en voor de stuurman was het met 5 graden wat fris, maar ook aangenaam onder de blauwe hemel.

De eerste start om 10:30 was iets wat overmoedig gepland en na een herstart was het hele veld compleet. De meeste starten met het grotere A tuig, en zeker voor de Dragon Force bleek dit de ideale setup te zijn en konden ze goed meekomen tussen de lichtgewicht boten zoals de Skinny, Mali, Wedge, Monomer, Rock, Learke, RGForce, Coriolis, Goth...

De boten zelf werden goed op de proef gesteld in de stevige wind, en er waren toch redelijk veel uitvallers door onder andere een afgebroken roer, kiel, defecte elektronica of water in de boot. Gelukkig was het merendeel ter plekke snel te repareren

We hebben voor de pauze 8 wedstrijden gevaren, en daarna genoten van een heerlijke lunch in het restaurant (waterlinie.eu) en weer even kunnen opwarmen voor de middag.

De lunch was ook het ideale moment om elkaar te helpen met de boten en om te peilen wie er van tuigage ging veranderen. Een deel van het veld startte de middag met het kleinere B tuig omdat de wind inmiddels wat was gaan toenemen.

Ook in de middag hebben we 10 spannende en sportieve wedstrijden kunnen varen, en daarmee was de eerste wedstrijd in Almere geslaagd.

Oene heeft de hele puntentelling verzorgt en samen met Taede de prijsuitreiking gedaan. Deze keer waren er aparte prijzen voor zowel het algemene RG65 klassement en de Dragon Force als aparte klasse binnen de RG65.

Het bleek een super zeildag te zijn geweest, met perfect weer voor zowel de boten als de stuurmannen en een top locatie om toe te voegen aan de agenda voor komende wedstrijden.
Er is interesse om in de regio Rotterdam wedstrijden te varen met de RG65 mocht je hier belangstelling voor hebben stuur even een bericht aan  kramerjw@live.nl  of oenerozendal1@gmail.com

Wintercup 23 januari Leeuwarden
Na wat spannende uren op zaterdag om te bepalen of het ijs weg zou zijn, konden we toch besluiten dat de wedstrijd door kon gaan (na wat ijsbreekwerk op zaterdag door Peter in zijn rubberboot heeft de dooi de rest gedaan)
De wind 2-3 beaufort en een temperatuur van 7-9 graden Celsius en een klein beetje regen waren uiteindelijk prima omstandigheden om te zeilen.
De opkomst was uitstekend een aantal nieuwe gezichten "en ook nieuwe boten" waren aanwezig, tijdens de wedstrijd, ook nog een aantal belangstellenden kwamen eens kijken hoe een wedstrijd van een RG65 klasse in zijn werk ging.
Er was een leuke baan uitgelegd die wat afwijkend was van de olympische baan i.v.m. de aflandige wind.
Na een palaver verzorgt door Peter "voorzien van koffie" ging iedereen zich nog even voorbereiden op de wedstrijden, de planning was 8 rondes voor de lunch en 8 rondes na de lunch dit is ook gelukt.
Er werd door iedereen een startpositie gekozen voor de eerste race, het was een spannende en vooral leuke race, het bleek dat iedereen goed in de wedstrijden zat, en dat er veel ervaring opgedaan werd door de zeilers, om telkens de volgende race weer beter te presteren, er werden veel onderlinge adviezen over trimmen enz gegeven, zodat ook de mensen die hun eerste ervaring opdeden met de wedstrijden goed mee konden zeilen, en ook hun resultaten zagen verbeteren tijdens de wedstrijden.
Na een verwarmende lunch ging de wedstrijd weer verder de wind nam iets af waardoor er weer getrimd en gekozen moest worden hoe het beste te varen.
Het wedstrijd veld bestond uit een grote variatie aan boten, variërend van een Dragon force, Skinny, Goth, Corioles, Monomer, en allemaal weer met verschillende tuigen, dit gaf een fantastisch plaatje op de Grote Wielen in Leeuwarden      

We kijken terug op een fantastische dag RG65 zeilen

(kijk vooral de film opnames van deze wedstrijd zie link you tube verderop)
Kijk naar de opname van de wedstrijd gemaakt door Teade de Jong leuk te zien
    en leerzaam om  je eigen race nogmaals te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=JUJ1DQBX3Uc   

Uitslag wintercup Leeuwarden


Plaats Zeilnr Naam Eindscore
1 5 Peter Vulpenhorst 12
2 155 Arjan Broers 28
3 99 Norbert Horsthuis 36
4 11 Dick de Vries 39
5 32 Gerrit de Wilde 51
6 55 Oene Rozendal 53
7 2 Wim van Oosten 78
8 197 Gerrit Kijkindevegt 84
9 85 Teade de Jong 94
10 199 Stephan Tutert 117
11 48 Stephan Tutert 123
12 115 Ad van der Nat 133
14 133 Arnold van der Weide 139
13 40 Pieter Maats 139
15 198 Martijn Kijkindevegt 150
16 70 Ton Daalderop 162


VOLG DE AGENDA WE GAAN EEN RG65 REGATTA ORGANISEREN ELKE MAAND EEN WEDSTRIJD

Overzicht RG65 Regatta (locaties en details volgen)
22 mei 2016   Start regatta                      
19 juni 2016                      
17 juli 2016                    
21 augustus 2016
18 september 2016
16 oktober 2016
20 november 2016
18 december 2016
15 januari 2017
19 februari 2017
19 maart 2017
16 april 2017

Het is nu mogelijk om in te schrijven voor de wedstrijden die in de agenda staan,

Schrijf je in via het mail adres oenerozendal1@gmail.com je kunt voor alle wedstrijden inschrijven
De informatie van de wedstrijden is op onderstaande manieren te zien:

  • Via wedstrijd info op web site blokzeilers.nl bij tekst wedstrijdinformatie
  • Via het tabblad wedstrijd info op de site rg65.nl
  • Tevens zullen we via e mail informatie versturen aan degene waarvan het e mail adres bekend is wil je ook de informatie per e mail stuur dan een e mail naar oenerozendal1@gmail.com