2016/11/21

RG65 Winterzeizoen 2016 2017


( Hierover binnenkort meer d.v.m. een Notice of the Race via email )

Wintercup Zondag 26 maart 2017 Blokzijl


 
Hoe mooi kun je het hebben? Wat een top hobby! Altijd weer spannend zo'n dag. En juist ook ontspanning en ff weg van de dagelijkse stress. Dus RC zeilen met onze mooie RG65!

En dat kwam mede door het licht windje vanuit NO en mooi weer verwacht tot een 13 graden! De start van de lente! Bij voorinschrijving 14 zeilers maar onverwachts een grotere opkomst van 19 zeilers! En we misten ook nog een paar van de diehards die nooit een race willen missen! Afijn, vroeg uit de veren ( zomertijd) richting Blokzijl met rubberboot en boeien, twee boten en koffie in de auto. De boel uitgooien en opbouwen. T ging allemaal voorspoedig. Tijdens het uitleggen van de baan kwam er ineens een grijze wolk overdrijven die toch de temperatuur liet zakken tot een 6 graden. Frisjes! Maar na de lunch kwam de zon en werd t toch nog lekker! We waren ruimschoots op tijd voor de wedstrijd. Keurig netjes de Palaver om 10 uur en rond 10:20 konden we van start. Voor de lunch en na de lunch 8 races gevaren. Dus in totaal 16 races. 4 aftrek. Vandaag ook nieuwe of misschien beter gezegd oude bekenden aan het water. Wim Bakker met de GOTH van Chris Vaes aan de start en ook onder de DF65 nieuwe zeilers! Gek genoeg niemand met een Affinity. Hmm. 

De wind was verraderlijk! Draaide soms zomaar van richting zodat je ineens meters had verspeeld. Tactisch zeilen was noodzakelijk!  Super sfeer aan de waterkant met uiteraard leermomenten maar daar gaat t ook uiteindelijk om. De gezelligheid met competitie strijd! 15:00 uur de laatste wedstrijd en daarna tijd voor een borrel met de uitslag. 

Prachtige boten op t water! Tjonge…Er is  behoorlijk geïnvesteerd als je het vergelijkt met 3 jaar geleden! Snelle GOTH's, Wedge, Manta Edge, Magoo, Mali, Viperfish, Corioles, Skinny en nog veel meer! Zo snel kan t gaan. En we zijn er nog lang niet want binnenkort komen wederom nieuwe designs meezeilen! Nederland doet t zeer goed en doen mee in Europa!

Vandaag Oscar sterk met de Magoo! Oscar met een snelle boot betekend levensgevaarlijke concurrentie!  

Remco is uiteraard ook spectaculair met de Manta Edge. Een topboot is dat! En zo kan ik voor ieder wel een prachtig verslag maken! Veel GOTH’s vandaag dus een populaire boot! Het is gewoon geweldig allemaal en is goed voor onze ontwikkeling! 

Mensen wederom bedankt! Het maakt het organiseren van deze dagen mooi om te doen! Dank Henk, Wietske en Bas ( of Martijn..) voor de hulp! Gerrit, bedankt voor de prachtige foto!

Tot de volgende en laatste alweer van het Wintercup seizoen 2016-2017 in Leeuwarden, de Friesland Bokaal op 23 April!

 TeamRG65! 
 
 
 
 
 “Stegeman” National Wintercup Regatta tussenstand!!!

 

Beste zeilers hierbij de tussenstand van de Nationale Stegeman Wintercup Regatta 2016-2017!!. We hebben nog 1 race te gaan dus doe mee en als het je lukt je overall ranking te verbeteren! De slechtste race moet nog worden afgetrokken ( dus de tussenstand is nog zonder aftrek!) en zal na de Friesland bokaal worden berekend waaruit de uiteindelijke score voor iedereen zichtbaar wordt. Op basis van 2016 staan er nog een aantal zeilers op de lijst die helaas tot nu toe niet hebben gevaren. Hoop dat ze alsnog een keer meedoen dit jaar maar in het vorige seizoen wel enige competitie hebben meegedaan. Het is mooi om te zien dat de RG65 zeilersgroep aan het groeien is! De winnaar, ik ben bang al bekend krijgt de Stegeman Bokaal voor een jaar in bezit. Het is een wisseltrofee dus volgend jaar mag iedereen wederom strijden voor deze Nationale Trofee, de overall RG65 kampioen van Nederland!

Komende Friesland Bokaal zeil ikzelf ( Peter) niet mee (voor de prijzen!!) en organiseer deze zeildag ( WL) Vergeet niet wanneer je het leuk vindt je op te geven voor de tafel BBQ! Bij genoeg deelname kunnen we nog even gezellig napraten over dit geweldige winterseizoen! ( mail naar; petervulperhorst@gmail.com 
Daarna zal Oene de zomerregatta gaan indelen en hopelijk zien we elkaar daar dan ook weer.

 

Binnenkort volgt meer info over de zomerwedstrijden 2017


Blokzeilers race 19 maart 2017


Pittig windje vandaag!! Zelf niet gepland te komen maar door verandering van planning kon ik toch last minute zeilen. Lekker uitwaaien! Beetje miezer op je snoet maar later bleef het droog dus prima te doen!

Nou, dat was het ook. Ik schat zo in dat in de vlagen er zeker een 6 bft . + 50 km per uur over het water scheerde. Maar door de windrichting waren er ook luwten zodat je zeil dan wel weer wat groter kon. Ook zeer lastig de bovenwindse boei te ronden door alle verschillende windrichtingen.  Kleine zeilen was wel handing. Maar de meesten konden zich staande houden met een B tuig en zware kiel. Dat was je grote voordeel!

Vandaag qua boten aan de start de Magoo, Wedge, GOTH xp, Monomer, Mali, Viperfish, Jiff en ik denk een eigenbouw waarvan ik de naam zo niet weet. Sorry Gerrit!

Ondanks de zware windstoten kon de Magoo met zijn lage volume en swingrig redelijk tot goed uit de voeten.  Met laag tuig bijna tot geen duiksessies. Maar de verschillen waren zeer klein hoor!! Strijd op het water! Dirkjan, altijd sterk met zijn Wedge en loopt als een trein. Henk zat er ook dichtbij met zijn GOTH. Een echte race!

Clubhuis zal zonder stroom dus geen koffie helaas. Nu hopen dat dit gauw weer in orde komt en dat het water weer wordt aangesloten.

Mannen allen bedankt maar weer voor de leuke dag en tot volgende week! De Wintercup in Blokzijl! ( t mag van mij nu wel weer eens wat minder waaien…)Blokzeilers race 5 maart 2017


Dirkjan Kann pakt de dagwinst!


Een mooie dag met een stevig windje vanuit het zuid-zuidwesten. 10 schippers aan de start. Wederom veel averij en verkeerde inschatting zeilen om als volle ploeg te kunnen blijven zeilen. Uiteindelijk waren er een 5 tal die bijna alle wedstrijden hebben gezeild. Veel golfslag en spektakel op het water met verraderlijke winddraaiingen. Zo kon een C tuig het ene moment te veel en het andere moment te weinig zijn. Wim van Oosten moest door roerschade aan de kant blijven en kwam later mijn zijn Dragonflite 95. Gastzeiler vandaag Ron met de Affinity van Dirkjan Kann die een verdienstelijke 4de plaats behaalde. Henk en Willem moesten eerder weg, zo ook Gerrit Boonstra. Vandaag was Dirkjan Kann de winnaar van de blokzeilers race.  Het mag gezegd worden, een heugelijk dag voor Dirkjan Kann die PeterNED05 net voor bleef. (Het Skin-nie vandaag).  Na zo vaak net niet en bijna 1ste is het gelukt. Eindelijk eens geen pech door anderen veroorzaakt of vast in de te lange lijnen Dirkjan! Je nieuwe bril bewijst dat! Ook nog tijdens de dag een kapotte roerservo gewisseld. Dat moet toch wel veel stress hebben opgeleverd. Maar het harde werken heeft geloond. Gefeliciteerd! Met een gelijk aantal punten de race won op basis van 1 betere klassering. Norbert met zijn prachtige houten Monomer verdienstelijk 3de. Bas kijkindeVegt bedankt voor je inzet met het starten/stoppen en ranking inspreken.


Leuke dag, zonnetje erbij, fijne bak koffie en gezelligheid.


Tot de volgende!

Wintercup 26 Februari 2017 Blokzijl.

Wind ZW, 3-5bft. met uitschieters 6bft. Zwaarbewolkt met af en toe wat lichte regen, 9grd.

Een mooi aantal zeilers hadden zich aangemeld deze dag dus dat zag er goed uit. Vroeg aangekomen bij de SAS, koffie zetten en de scorelijsten in orde maken. Norbert was er ook vroeg en had ervoor gezorgd dat de roeiboot klaar lag. Pim stond in de startblokken te zorgen voor een fijne bak koffie. Blokzijl zelf is druk bezig aan de waterkant met van alles en nog wat dus lagen er vele drijvende pontons half op de kant, half in het water. Het water stond hoog omdat de wind vrij sterk was en gunstig om de haven in te stuwen. Ook zijn ze het groen aan het snoeien dus qua parkeren was het wat lastig vandaag. Maar goed. Uiteindelijk hadden we allemaal een plekje en kon het optuigen beginnen. Het mooie van ons clubgebouwtje is dat het prachtig in de luwte staat met een grote overkapping. Dus iedereen kon mooi droog zijn spullen in orde maken. Ook binnen zijn er genoeg zitplaatsen om ff op te warmen. Door de winterstop is het sanitair wel een probleem want die is afgesloten. Dat heeft gelukkig niet tot hele grote problemen gezorgd. Na de eerste koffie met versnapering was het tijd voor palaver en konden we rond 10:30 van start gaan. Mooie lange baan met prima uitzicht op de startlijn. Eigenlijk de ideale omstandigheden voor een super racedag! Na de eerste race bleek toch al gauw dat een aantal de wind hebben onderschat en vielen Pim en Jan uit. Dat was heel jammer. Je had vandaag toch echt een C tuig nodig! Niet iedereen is daar goed op voorbereid. De Affinity’s kondig zich trouwens prima staande houden met het B tuig en deden zeer verdienstelijk mee!  Daar hadden de dragon forces toch echt een kluif aan om voor te blijven.  Ik heb zelf niet goed gelet op de reden waarom maar vaak ligt het aan goede trim en de juiste zeilkeuzes. Tijdens de dag hebben we een aantal zeilwissel momenten ingelast zodat ieder wat verschillende zeilen kon proberen. De lunch kon worden genuttigd in het restaurant bij de sluis. Peter bleef achter met een paar mannen om op de spullen te passen en alvast de eerste 8 races te noteren. Gelukkig kwam Willen en Henk ff langs die de dicteermachine weer aan de praat kregen want de batterij was leeg halverwege en was bang dat de scores vanaf race 5 weg waren. Dirkjan Kann had bijna wel de pechprijs van de dag want die heeft vaak in de boeilijnen vast gezeten waardoor hij kostbare punten heeft laten liggen. Jammer Dirkjan! Volgende keer beter. Peter die was vandaag de bad eend. Na een “ in de knoopsessie” met Ad zijn snelle GOTH XP bij de boven boei leek het hem goed de boten te gaan redden om verdere averij te voorkomen. Maar helaas werd de stabiliteit iets onderschat van dit kleine overnaads roeibootje en kieperde zo achterover het water in.  Boot op de kop, zwemsessie en de wedstrijd werd even stilgelegd. Ieder achter de roeiboot aan, boot van Peter veilig gesteld. Gelukkig heeft het zeilpak zijn werk gedaan maar helaas kon de telefoon dit waterspektakel niet waarderen.  Het dicteer apparaatje ook niet dus heeft helaas 1 wedstrijd qua scores gekost en moesten we handmatig verder met schrijven. T zijn van die dagen dat er toch veel mis kan gaan. We hebben er ook van geleerd dat in de wintertijd we ervoor moeten gaan zorgen dat een zwemvest dragen in de boot verplicht wordt. Gelukkig gebeurde de zwemsessie direct aan de waterkant en niet midden op het water want dan had het misschien heel anders kunnen aflopen in dit ijskoude water.

Na deze onderbreking en kledingwissel konden we toch heel prettig verder zeilen en hebben we het gered t/m 14 races! Ik wil bij deze iedereen nogmaals bedanken voor de goede zorgen en samenwerking! Het was een bere gezellige dag! Hopende dat de volgende race iets gemakkelijker gaat qua organisatie. Alle hens aan dek met minder averij op alle fronten.  Aangezien ondergetekende nog geen foto van de scorelijst kan maken hierbij een opsomming van de uitslag:

14 races minus 3 aftrek:

1: PeterNED05, 11 punten. 2: Dirkjan KannNED36, 32 punten. 3: Oscar VijverNED18, 34 punten. 4: NorbertNED99,39 punten. 5: Tjakko KeizerNED180,47punten. 6:Eldert ZandijkNED188, 66 punten. 7: Martin VijverNED84, 72 punten. 8: Rob InnemeeNED19, 74 punten. 9: RonaldNiezenNED29,90 punten. 10: Ad vdNatNED115, 99punten. 11: Meindert de JongNED86, 102 punten. 12: Wimvan OostenNED02 ( DNF) 139 punten. 13: JandeWaardNED75 ( DNF) 154 punten.

Om 16:00 uur konden we na de verloting van de prijzen, beschikbaar gesteld door Rudi Veltman van RCzeilen allen toch tevreden huiswaarts keren.

Tot de volgende race op 26 maart! ( Locatie volgt nog)
Peter NED05

( toch foto’s kunnen redden uit de natte telefoon… hierbij)

 Wintercup RG65 Almere 5 Februari 2017 ( inhaal race)


Wat in eerste instantie te zijn voorspelt was hoge kans op regen en veel wind. Maar gaandeweg de week zag het er naar uit dat we wederom een wind loze dag zouden krijgen die ook nog eens zou draaien. Kortom.. niet echt top om je boot nat te maken.. Deze winter is eigenlijk best wel kenmerkend ten opzichte van de anderen. Geen wind… of veel te veel!


Aangekomen in Almere bleek dit ook het geval te zijn. Glad water met een heel licht zuchtje wind. Taede is onze wedstrijdleider in Almere heeft het daar prima voor elkaar. Het is daar prettig zeilen. Groot compliment voor Taede! Want niet alleen als organisator is hij goed bezig. Ook in de ontwikkeling van de RG65 doet hij veel werk voor velen onder ons zoals het maken van mooie zeilen! ( DOLPIN)


De koffie is super en de catering dik voor elkaar. Sterker nog de dames Wilma en Clasien namen spontaan de verzorging in handen en hebben het super geregeld. Dank daarvoor!

Tijdens de dag moest regelmatig de baan verlegt worden door alle veranderingen van het zuchtje wind. Een extra pauze in lassen was noodzakelijk in de hoop dat er toch nog een beetje wind zou komen. En ja, deze keuze was juist. De wind draaide naar het noordwesten en zowaar een windje 3! Dus hebben we toch nog 12 races kunnen varen.

Uitslag Almere:

Ook kunnen we spreken van een top opkomst van zeilers! 20 boten aan de start! We kunnen stellen dat we het goed voor elkaar hebben in Nederland want onze buurlanden kijken hun ogen uit dat er zoveel actieve zeilers zijn. Ik denk dat dit toch wel het resultaat is van onze enorme inzet om wedstrijden uit te zetten. We leven van fanatieke vrijwilligers die zelf de schouders er onder zetten en iets in hun regio organiseren. Het is altijd een enorme bak werk kan ik je vertellen. Mede ook omdat de sfeer zo geweldig is aan de waterkant. Er is altijd wel eens een klein meningsverschilletje maar dat wordt toch altijd onder een hapje of drankje opgelost. We hebben geen vereniging zoals in landen als Engeland. Dus goud voor NL! Een paar opmerkelijke ontwikkelingen is dat menig Dragon Force zeiler overstapt naar een echte RG65. ( of zorgt voor een RG65 tijdens onze races en de DF65 bewaard voor deze restricted class DF65 wedstrijden.) Daarentegen de start van de Affinity zeilers. ( goedkope instapper).


We zien iedereen graag terug op zondag 26 Februari in de haven van Blokzijl!
Sfeer impressie zie foto’s
Tevens een tussenstand van de “Stegeman” Wintercup regatta 2016-2017.  (Nog zonder aftrek.)

Maximaal punten per race is 100pt. DNS = 110pt. Aantal deelnemers : 100 x eindstand is je score. Hoe meer zeilers per race hoe lager je score dus telt zwaarder mee in je voordeel.  Maximaal 1 race aftrek per seizoen. Na laatst gevaren Wintercup wordt de Stegeman Wisseltrofee uitgereikt aan de winnaar met laagst aantal punten.Wintercup verslag Deventer zondag 11 December 2016

Het leek wel een eeuwigheid sinds de laatste grote race afgelopen oktober waar we de wintercup regatta zijn gestart met het NK!


Helaas gooide de eerste najaarsstorm vorige maand roet in het eten. Maar gelukkig afgelopen zondag konden we prachtig zeilen. Afgelopen maart dit jaar hebben we voor het eerst kennis gemaakt met deze locatie. Een mooie jachthaven aan de IJssel en het vernieuwde Grand Café Windkracht 7!  Prachtige plek om te zeilen! Heerlijke koffie en een fijne lunch en bedanken we de eigenaar en zijn vrouw voor de goede zorgen. We komen hier graag weer terug! Een westen windje kracht 3-4, bewolkt en graadje of 10 was vandaag ons Schippers menu. De baan lag er mooi bij, precies in het verlengde van het Grand Café in de haven. Met de grote glazen wand kon je binnen warm prachtig de wedstrijd volgen. Wij niet uiteraard en stonden op de steigers. De wedstrijdleiding was wederom in handen van Silvia, de vrouw van Norbert en haar broer Roelof! En wees eerlijk, hoe bijzonder is dat? Enorme waardering en dank daarvoor! We hopen dat dit gouden duo nog lang ons streng doch rechtvaardig zal toespreken!


De wedstrijd startte iets later dan gepland maar verliep prima! 13 schippers aan de start en de sfeer was super! Nagenoeg schone starts en weinig tot geen aanvaringen of protesten gaf ons een dag om weer in de boeken te schrijven!! De boten worden als maar sneller en de verschillen steeds kleiner. Wat een spannende dag, dat pas beslist was na de laatste race gevaren!


Na de fijne lunch hebben we nog 9 races gevaren en was het rond 3 uur tijd de balans op te maken.


De top 3 was precies hetzelfde als tijdens de NK, de eerste van de wintercup serie.


En alvast onder jullie aandacht dat de volgende wintercup regatta staat gepland op 22 Januari in Almere!! Kom allen weer lekker meezeilen!!


Hierbij een sfeerimpressie en foto van de uitslag


Namens het RG65 team wensen wij jullie allen een hele mooie kerst en een prachtig zeilend 2017!

 
Onderstaande de informatie van de Affinty wedstrijd in Rotterdam


Net na de start

Uitslag Affinity wedstrijd Rotterdam


https://www.youtube.com/watch?v=slxr1YA21PE

Video/editing en foto's door Julian Vulperhorst 
ONK Lemmer 2016. It’s a wrap! Geweldige dag!


Goed, tijd om de balans op te maken. Vandaag dinsdag na het ONK kijk ik naar buiten en kunnen we zeggen dat we zondag ongelooflijk mazzel hebben gehad met het weer. Wat een cadeautje om het winterseizoen in te luiden of anders gezegd het zomerseizoen af te sluiten. De locatie gaf ook bijna een Mediterraans tintje als je op de steiger stond. Uitzicht op enorme jachten, zon en blauw water. Prachtig. Onze thuisbasis restaurant “ De Eerste Aanleg” hebben we leren kennen tijdens de zomer regatta en was ook dit maal een prachtige plek om je voor te bereiden, te zeilen en heerlijk te ontspannen tijdens de koffie, lunch en ceremonie met een drankje. Uitzicht over de baan op het buiten terras in het zonnetje. Beter kon gewoon niet. Dank daarvoor.

Het is dan ook als eerste de organisatie een groot compliment te geven die ervoor gezorgd heeft dat de dag zo prima is verlopen. Willem, Oene, Henk, Taede, Sylvia, Meindert en Julian. En voor de rest die ik vergeten ben. Ik vind het ook zeer moedig van Willem zijn race op te hebben geven om ervoor te zorgen dat de race zo goed is verlopen. Volgend jaar zoals belooft, “bij te weinig mensen in de organisatie”, zal ik hier in deelnemen en de boot laten staan. Uiteraard liever zeilen.

Goed, er zal altijd iets niet 100% zijn geweest maar in mijn ogen was dit tot nu toe onze beste die wij in klein comité van de grond hebben kunnen optuigen. Onvergetelijke dag wat mij betreft! Een hecht vriendenteam en kan alleen maar beter worden en groeien

Dat we groeien als klasse is denk ik ook het gevolg van goede PR door Oene, regelmatige updates via de mail en website. Niet te vergeten onze Facebook pagina’s en deze mooie, gemoedelijke wedstrijd dagen. We mogen ook trots op ons zelf zijn dat we hierdoor er toe doen in de wereld van de RG65 klasse! In mijn ogen één van de mooiste

De Race, 15 wedstrijden gevaren met drie aftrek. 25! Boten aan de start. Van Dragonforce, de nieuwe Affinety en vele modellen uit de RG Klasse.

De baan hebben we vroeg uitgelegd en regelmatig aangepast. Willem was vroeg aanwezig met de rubberboot en konden we direct aan de slag. Oene, wat een mooie boeien heb je gemaakt. De wind gaf aan ZZO 3, later naar 4 met uitschieters 5 BFT. Kromp ietsje later deze dag naar OZO. Dat gaf een zeer goed zicht vanaf de kade en voor de officials de race te volgen.

Tijdens de baanuitleg kwamen de meeste zeilers aan op de locatie en konden tijdens het optuigen genieten van een goede kop koffie en heerlijk zonnetje.

Palaver was ongeveer kwart over tien. Een zeer duidelijke uitleg van Willem en Oene. Het nieuwe NOR die nu geschreven is voor RG65 Nederland helpt enorm mee om vooraf je goed voor te bereiden en de regels te bestuderen.

Ieder was gespannen en super geconcentreerd. Ik praat ook even over mijzelf. Behoorlijk zenuwachtig als titelverdediger want het niveau gaat met een sneltreinvaart omhoog! De concurrentie is moordend! De sfeer aan de waterkant was naar mijn mening optimaal. We zijn dus in staat t.o.v. vele andere klassen goed met elkaar te kunnen varen! Houden zo!

In totaal 25 boten aan de startlijn op 1 wedstrijdbaan was natuurlijk een grote uitdaging. Een noodzakelijke keuze gezien de omstandigheden. Niet iedereen was daar blij mee. Maar vind de statement van internationaal bekende zeiler, één van de, zo niet DE meest ervaren zeiler van Nederland Tjakko Keizer zeer geplaatst; dat je op een baan als deze geweldig kan trainen! “Een zeer goede leerschool”! Ook ik deel deze mening. Ieder van ons kwam daarom wel eens in de clinch met een over stuurboord binnenvarend schip of andersom die nog wat moeite had de regels te handhaven. Dat kostte je veel meters op de baan ten koste van je eindklassering. Uiteraard nemen we de kritieken mee voor de volgende keer. Met een doorgroei zoals deze kunnen we bijna niet meer de race op 1 dag varen en zullen we naar een 2 daags evenement moeten met daarbij het HMS systeem.

Maar wat hebben we mooi gevaren! En wat een enorme snelheid zit er in de boten. Prachtige, spectaculaire designs kun je vandaag de dag kopen( en dan nog afbouwen) en zeer goed meekomen met de toppers! De mannen Taede de Jong en Remco Sol die dit jaar zijn overgestapt uit de prima instapklasse Dragon Force lieten zien wat het oplevert! ( DF65 blijft een superboot om mee te zeilen!) Resultaat; een geweldige klassering en kroon op hun werk deze nieuwe boten te bouwen. Ieder die mee heeft gedaan heeft in mijn ogen het beste uit zichzelf proberen te halen en een goede prestatie geleverd.

Peter (ik dus) heeft voor de 2de keer op rij de ONK titel in de wacht weten te slepen! Ook iets wat ik van te voren nooit had kunnen bedenken! Trots op dit resultaat! Ik hoop dat ik mag spreken voor jullie allen dat het varen van de RG65 klasse helemaal geweldig is.

Tjakko Keizer ook wederom Kampioen in de DF65 Klasse!

Om 3 uur was het tijd de balans op te maken en de boel op te ruimen. Met dank aan Taede die de prachtige prijzen heeft gemaakt met zijn 3D printer. Zo kunnen we ook altijd op maat de prijzen zelf maken.

Ik wil jullie allen bedanken voor deze geweldige bijdrage. Een feest om een dag als deze als team te organiseren.

Ik moedig jullie allen aan dit komende winterseizoen tijdens de wintercups verder te gaan ontwikkelen, nieuwe designs aan de start te brengen en meer mensen te enthousiasmeren mee te gaan zeilen in de RG65 Klasse!

Hieronder ziet het overzicht van de races.

iDM 2016 Ratzeburger See 2016 RG65


Het weekend van 25 en 26 september  was het open Duits
kampioenschap RG65, er werd gezeild op de Ratzeburger See
in de buurt van Lubeck.
Er waren zomerse omstandigheden volop zon, de zaterdag was
er een lichte wind maar prima te zeilen, zondag ging de wind van
matig tot een B tuig.

Voor de organisatie kunnen alleen maar complimenten gemaakt
worden, alles was perfect geregeld van het ontbijt tot de BBQ en
heerlijke zuurkool met worst, tot de wedstrijdleiding  

Er waren 39 deelnemers uit Zwitserland, Spanje, Nederland, Frankrijk, Duitsland.

Op de onderstaande link een leuke impressie film van de wedstrijden en de sfeer

http://youtu.be/WW7rKhh_NWk

Zondag 18 september op een zomerse dag de laatste zomerregatta gevaren in Blokzijl

Het was prachtig weer met wisselende wind in het clubhuis Blokzielers was er koffie voor de wedstrijden er zijn elf wedstrijden gevaren

Uitslag en verdere verslag volgt